Κατηγορίες & βραβεία

Αναλυτικά οι κατηγορίες υποψηφιοτήτων στα βραβεία

1. Φούρνος – Βιοτεχνική Αρτοποιία

1.1. Καλύτερος ανεξάρτητος φούρνος στην Αττική
1.2. Καλύτερος ανεξάρτητος φούρνος στην Θεσσαλονίκη
1.3. Καλύτερος ανεξάρτητος φούρνος στην Ήπειρο
1.4. Καλύτερος ανεξάρτητος φούρνος στην Θεσσαλία
1.5. Καλύτερος ανεξάρτητος φούρνος στο Ιόνιο
1.6. Καλύτερος ανεξάρτητος φούρνος στο Αιγαίο
1.7. Καλύτερος ανεξάρτητος φούρνος στην Πελοπόννησο
1.8. Καλύτερος ανεξάρτητος φούρνος στην Κρήτη
1.9. Καλύτερος ανεξάρτητος φούρνος στην υπόλοιπη Ελλάδα

1.10. Καλύτερο
Design φούρνου
1.11 Καλύτερη δράση ΕΚΕ
1.12 Καλύτερη Green Policy

2. Αλυσίδες / Instore Bakery Brands

2.1. Καλύτερη Αλυσίδα / Franchise Brand
2.2. Καλύτερο νεοεισερχόμενο Franchise Brand
2.3. Καλύτερος φούρνος εντός Σουπερμάρκετ
2.4. Καλύτερος φούρνος εντός Πολυκαταστήματος
2.5 Καλύτερη Green Policy
2.6 Καλύτερο Design φούρνου

3. Online Services

3.1. Καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών
3.2. Καλύτερες online υπηρεσίες
3.3. Καλύτερες υπηρεσίες delivery
3.4. Καλύτερο App
3.5. Καλύτερη Covid-19 πολιτική προστασίας πελάτη
3.6. Καλύτερη καμπάνια προώθησης

4. Προϊόντα Φούρνων

4.1. Καλύτερο Άσπρο Ψωμί
4.2. Καλύτερο Μαύρο Ψωμί
4.3. Καλύτερο Χωριάτικο
4.4. Καλύτερο Ψωμί του τοστ
4.5. Καλύτερο Ψωμί για σάντουιτς
4.6. Καλύτερο Κουλούρι
4.7. Καλύτερο Τσουρέκι
4.8. Καλύτερο Κρουασάν
4.9. Καλύτερα Μπισκότα
4.10. Καλύτερο Κέικ
4.11. Καλύτερο Σνακ
4.12. Καλύτερη Σφολιάτα
4.13. Καλύτερη Κουρού
4.14. Καλύτερο Μπριός
4.15. Καλύτερο Γλυκό
4.16 Καλύτερο υγιεινό αρτοσκεύασμα (χωρίς πρόσθετο αλάτι)

4.17 Καλύτερη κατεψυγμένη ζύμη – φύλλο

5. Βιομηχανία – Εργοστάσια Αρτοποιίας

5.1. Καλύτερη Βιομηχανία Αρτοποιίας / Brand
5.2. Καλύτερη νεοεισερχόμενη Βιομηχανία Αρτοποιίας
5.3. Καλύτερη καμπάνια προώθησης
5.4. Καλύτερη δράση ΕΚΕ
5.5. Καλύτερη Green Policy
5.6. Kαλύτερη Zero Waste Εταιρεία
5.7. Καλύτερο Recycled ή Eco-Friendly Packaging
5.8. Καλύτερη Καινοτόμα Βιομηχανία

6. Βιοτεχνία – Εργοστάσια Αρτοποιίας

6.1. Καλύτερη Βιοτεχνία Αρτοποιίας / Brand
6.2. Καλύτερη νεοεισερχόμενη Βιοτεχνία Αρτοποιίας
6.3. Καλύτερη καμπάνια προώθησης
6.4. Καλύτερη δράση ΕΚΕ
6.5. Καλύτερη Green Policy
6.6. Kαλύτερη Zero Waste Εταιρεία
6.7. Καλύτερο Recycled ή Eco-Friendly Packaging
6.8. Καλύτερη Καινοτόμα Βιοτεχνία

7. Προϊόντα Αρτοποιίας που Απευθύνονται στο Λιανεμπόριο (π.χ. Σούπερμαρκετ)

7.1. Καλύτερο Ψωμί
7.2. Καλύτερο Ψωμί για τοστ
7.3. Καλύτερες Φρυγανιές & Κρουτόν
7.4. Καλύτερα Κριτσίνια
7.5. Καλύτερα Παξιμάδια
7.6. Καλύτερες Πίτες & Ψωμάκια
7.7. Καλύτερο Κρουασάν
7.8. Καλύτερο Τσουρέκι
7.9. Καλύτερο Κουλούρι
7.10. Καλύτερα Κουλουράκια
7.11. Καλύτερο Κέικ & Donuts
7.12. Καλύτερο Γλύκισμα Αρτοποιίας
7.13. Καλύτερο Σταφιδόψωμο
7.14. Καλύτερο Αρτοσκεύασμα χωρίς Γλουτένη
7.15. Καλύτερο Υγιεινό Σνακ για παιδιά
7.16. Καλύτερο Υγιεινό Αρτοσκεύασμα (χωρίς πρόσθετο αλάτι κλπ)
7.17. Καλύτερα Σφολιατοειδή
7.18. Kαλύτερα Ψωμάκια για Burger
7.19. Kαλύτερη Πίττα (για σουβλάκι)
7.20. Καλύτερη βάση για Πεϊνιρλί
7.21. Καλύτερη Κατεψυγμένη Ζύμη / Φύλλο
7.22. Καλύτερη Κατεψυγμένη Πίτα

8. Miscellaneous * 

* Στην κατηγορία αυτή υποβάλλονται υποψηφιότητες οι οποίες δεν μπορούν να ενταχθούν σε καμία από τις ήδη υπάρχουσες κατηγορίες του διαγωνισμού. Οι υποψηφιότητες που υποβάλλονται σε αυτή την κατηγορία ελέγχονται από τον Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής ο οποίος αποφασίζει αν θα ταξινομηθούν σε υπάρχουσες (εννοιολογικά κοντινές κατηγορίες) ή θα δημιουργηθούν νέες κατηγορίες όπου και θα ενταχθούν. Η δημιουργία μια νέας τέτοιας κατηγορίας καθώς και τα κριτήρια αξιολόγησής της είναι εξολοκλήρου υπό την εποπτεία του Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής. Η εταιρεία που υποβάλλει την υποψηφιότητα στην κατηγορία Miscellaneous δεν έχει το δικαίωμα επιλογής δημιουργίας νέας κατηγορίας ή ένταξης της υποψηφιότητάς της στις ήδη υπάρχουσες, αυτό το αναλαμβάνει αυτόματα με την υποβολή της υποψηφιότητας ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής.

Best Performer Awards
Για τα βραβεία αυτά διαγωνίζονται όλες οι υποψηφιότητες και απονέμονται ξεχωριστά από την κριτική επιτροπή.

Platinum Awards
Απονέμονται Platinum Awards στις υποψηφιότητες με τις κορυφαίες επιδόσεις στους πυλώνες βράβευσης 1,2,3,4,5,6 και 7

Grand Awards
Τα Grand Awards απονέμονται, άνευ υποψηφιότητας, από το σύνολο της βαθμολογίας που έχουν συγκεντρώσει τα προϊόντα ύστερα από πολλαπλές υποψηφιότητες που έχουν υποβάλει οι εταιρείες τους σε όλες τις κατηγορίες.

Baker of the Year
Το βραβείο θα απονεμηθεί στην Αλυσίδα Φούρνων ή τον Ανεξάρτητο Φούρνο που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους, οι οποίοι θα προκύψουν από το σύνολο των βραβείων που έχει κερδίσει, στο σύνολο των κατηγοριών στους Πυλώνες 1, 2, 3 και 4. Συγκεκριμένα, κάθε βραβείο (Gold – Silver – Bronze) θα λαμβάνει αντίστοιχους πόντους: το Gold βραβείο 7 πόντους, το Silver βραβείο 3 πόντους και το Bronze βραβείο 1 πόντο.

Bakery Product Brand of the Year
Το βραβείο θα απονεμηθεί στο Brand των προϊόντων αρτοποιίας που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους, οι οποίοι θα προκύψουν από το σύνολο των βραβείων που έχει κερδίσει, στο σύνολο των κατηγοριών στους Πυλώνες 4 και 7. Συγκεκριμένα, κάθε βραβείο (Gold – Silver – Bronze) θα λαμβάνει αντίστοιχους πόντους: το Gold βραβείο 7 πόντους, το Silver βραβείο 3 πόντους και το Bronze βραβείο 1 πόντο.

Bakery Company of the Year
Το βραβείο θα απονεμηθεί στην Βιομηχανία Αρτοποιίας που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους, οι οποίοι θα προκύψουν από το σύνολο των βραβείων που έχει κερδίσει, στο σύνολο των κατηγοριών στους Πυλώνες 4, 5, 6 και 7. Συγκεκριμένα, κάθε βραβείο (Gold – Silver – Bronze) θα λαμβάνει αντίστοιχους πόντους: το Gold βραβείο 7 πόντους, το Sil[1]ver βραβείο 3 πόντους και το Bronze βραβείο 1 πόντο.